Rettsaken mot Revac-ledelsen skulle starta på mandag, men er utsatt til slutten av januar

revac

MILJØBOMBE: Den store avfallshaugen hos Revac AS på Linnestad tok 36 timer å slokke. Arkivfoto: Stian Ormestad.

LINNESTAD/HORTEN: Revac-saken skulle etter planen ha starta førstkommende mandag. Så skjer ikke.

I sommer ble det kjent at Økokrim tok ut en alvorlig tiltale mot tre menn i framtredene posisjoner i Revac AS, gjenvinningsbedriften på Linnestad, etter storbrannen sommeren 2014.

Brannen starta på morgen 21. juli 2014 og varte i 36 timer før brannvesenet klarte å slokke den. 

Som ReAvisa har skrevet om mange ganger tidligere ble det store miljømessige konsekvenser da det brant i en kjempestor haug med plast, metall og batterier.

– Saken skulle i utgangspunktet starte mandag 31. oktober, men er omberammet til slutten av januar 2017, forteller Grethe Kihlstrand, førstekonsulent ved Nordre Vestfold tingrett, til ReAvisa.

Flere har tatt seg fri for å være med på befaring på næringsområdet der det brant og tilstøtende nabolag, vitner er kalt inn, og flere berørte ville også følge rettsaken i Horten. Nå må alt omrokkeres. Årsaken til utsettelsen er sjukdom. Mer kan ikke Kihlstrand informere lokalavisa om, heller ikke ny dato for oppstart.

– Saken er foreløpig berammet helt i slutten av januar og inn i februar, med samme omfang som opprinnelig. Datoen er ikke helt i boks enda, så eksakt dato må jeg få lov å komme tilbake til, sier Kihlstrand.

Det er satt av to og en halv uke i tingretten. Revac-saken ville blitt den største rettsaken ved Nordre Vestfold tingrett i hele år. De tre tiltalte i Revac-ledelsen er i alderen 39 til 43 år.

,