Re-mila: – Et kvalitetsløp med en krevende løype

KVALITETSLØP: Mamma Trine Vedvik (41) og yngstedatter Leona Vedvik (12) løper mye – og mener Re-mila er helt i toppsjiktet av mosjonsløp her til lands. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL/TØNSBERG: Familien Vedvik kommer hver høst for å hente ved for vinteren – det er førstepremie i Re-mila. Løpefamilien skryter både av veden, Re-mila og rammen rundt.

Se alle bildene fra Re-mila 2016 her – oppdateres!

Først løper lillesøster Leona Andersen Vedvik (12) inn til suveren seier på 2,5-kilometer. Hun er både yngst og raskest. Så vinner pappa Fredrik Vedvik 5-kilometer.

– Vi har fått ved fra Re-mila de to siste åra, forteller mamma Trine Vedvik med et smil. Det har både pappa og eldstebror sørga for. Dette blir tredje året de er sikra varmen gjennom vinteren med Ramnesved.

Hele Tønsberg Friidrettsklubb-familien på fem løper, og de har mange arrangement å sammenlikne med når de forteller at Re-mila er blant de aller beste.

– Dette er et kvalitetsløp, rett og slett. En litt krevende løype, men det er bare bra, mener Leona. Hun vant Furumomila lørdag, og Re-mila søndag.

30 KAFFEPOSER: Kjøpmann Martin Gran skaffa en heldig vinner kaffe for en god stund, ved å fullføre 5-kilometeren på en snau halvtime. Foto: Stian Ormestad.

Martin Gran løp også 5-kilometeren, etter et veddemål på Re-torvets Facebook-side uka før Re-mila. Den som klarte å tippe tida, skulle få tida til kjøpmannen i antall kaffeposer i premie.

Fasit ble tredve kaffeposer. – Ja, vi får runde opp, mener Martin som kom seg inn på rett under halvtimen.

– Hva føler du nå?, må spørres av en lokalavisjournalist, mens Martin ligger på ryggen i målområdet med armer og bein i lufta, gispende etter oksygen.

– Nå er jeg bare glad for å være ferdig!

Etter at pusten er tilbake, forteller Martin at han ikke trener. – Aldri! Da jeg ble utfordret, tok jeg en treningsrunde på tirsdag. Jeg var jo støl fortsatt da jeg stilte til start her!

– Men du var en racer du, Martin?

– Det er 25 år siden, det da.

IL IVRIG-DOMINANS: Tredobbelt IL Ivrig blant 13-åringene, med Andreas Heierstad (13) fra Revetal til topps. Foto: Stian Ormestad.

Unge, lovende Andreas Heierstad (13) fra Revetal er et idrettstalent som gjør det bra både på fotballbanen, i skiløypa, og i løping – han var også suveren i sin aldersklasse i Re-mila.

IL Ivrig okkuperte hele pallen i klassen, med Andreas på topp foran Viktor Jørnsen (13) og Sander Nåtedal (13).

– Det er gøy å vinne her når det er så mange kjente som heier langs løypa, forteller den suverene vinneren til ReAvisa.

Mens Andreas hang på Axel Mender som vant 15 – 16-årsklassen, dro Viktor og Sander hverandre inn til hver sin pallplassering.

I TOPPEN – IGJEN: Tittelforsvarer etter seier på mila i fjor, Kristiane Fon Holmøy fra Revetal, måtte se seg slått i år – men kom inn på en sterk andreplass i kvinneklassen. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårets hjemmeseier i kvinneklassen ble ikke gjentatt, Kristiane Fon Holmøy løp derimot inn til en flott 2. plass på mila, bak Mari Kråkemo Finnerud fra Hvittingfoss.

Ole Petter Fjeld fra Tønsberg totalvant mila på 00:32:37. Nevnte Fredrik Vedvik vant 5-kilometeren, foran Håkon Nordseng fra IL Ivrig.

5-kilometer for damer tok Gunhild Halle Haugen fra Runar friidrett seg av, foran to Re-jenter Tanja Svinsholt og Anne Sofie Kalager.

På 2,5-kilometeren vant nevnte Leona Vedvik, foran Re-jenta Ingrid Søyland. Bestemann på denne distansen ble Jørgen Sukke Hansen. Ellers ble det mange lokale klasseseiere.

Dette var tredje året med Re-mila, med enda en ny deltakerrekord. Hele 1.100 deltakere var påmeldt, og det ble en folkefest med løpefest på Revetal søndag 16. oktober 2016.

INN TIL SEIER: Leona Vedvik (12) løper inn til suveren seier på 2,5-kilometer. Foto: Stian Ormestad.

FLOTTE, MEN KREVENDE LØYPER: Re-mila får mye skryt, der løypa går opp i Revetalåsen, Valleåsen, Brår og start og mål på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

– JEG VANT KLASSEN MIN! Med et lurt smil jubler Laurence Østlie fra Valleåsen over å ha vinni klassen sin, – det var bare meg i klassen da, sier 70-åringen og ler. Foto: Stian Ormestad.

KLEM OG MEDALJE: Randi Gunhildstad fra Våle er strålende fornøyd for å fullføre Re-mila – og bytter gladelig en medalje mot en god klem av ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stian Ormestad.

FOLKEFEST: Det var tett i tett med folk langs løypa som heier fram deltakerne i Re-mila. Foto: Stian Ormestad.

SPURTOPPGJØR: To lokale helter konkurrerer med hverandre – og klokka; Magnus Theiste Østlie må se seg slått av Roy Martin Kjennerud. Foto: Stian Ormestad.

HIGH FIVE! Publikum heier og high fiver deltakerne som løper forbi. Foto: Stian Ormestad.

BARNELØP: Entusiasmen var på topp blant de yngste i Re-mila – som alltid. Foto: Stian Ormestad.

LØPEGLEDE: Re-mila samler over tusen løpeglade til mosjonsløp. Foto: Stian Ormestad.

161016_re-mila_080

VINNERKLASSEN: 5. klasse ved Ramnes skole var med sine 26 påmeldte den klassen med flest deltakere i årets Re-mila. Løpsgeneral Erling Schjetne overrekker pokalen. Foto: Stian Ormestad.