Fritidsproblemer? Ikke i Re!

240816_APEN_GARD_1

RIGGER TIL ÅPEN GÅRD: Ramnes Bondelag var i sving allerede fra onsdagskvelden med å rigge til Åpen gård på Brår Bygdetun. Fra venstre ser vi Tone Kihle, Andreas Bjune, Mads Larsen, Øyvind Bjune og Kaj Jack Tohn. Arild Knutsen var ikke tilstede da bildet ble tatt – på vei for å hente halmballer til hopping i høyet. Foto: Stian Ormestad.

BRÅR/REVETAL: Til helga kan du innenfor en kort rusletur i Revetal-området få med deg åpen gård, stort bruktmarked, fire konserter og et stort veteranbilløp.

Vi har akkurat lagt helga med Vivestad Høstmarked bak oss – det enkeltarrangementet som trekker flest folk til Re med mellom 6.000 og 7.000 besøkende. Til helga skal flere forskjellige arrangement i Revetal-området trekke folk til Re igjen:

Åpen gård på Brår Bygdetun, Re-løpet med start og mål på Revetal ungdomsskole, seinsommerparty i Bekkefare, og Markedsdag ute og inne på den røde låven på Brår, Olgars brukt.

240816_APEN_GARD_2

ÅPEN GÅRD: Åpen gård på Brår Bygdetun er en seinsommertradisjon i slutten av august hvert eneste år. Foto: Øyvind Bjune.

Hele helga, både lørdag 27. og søndag 28. august, vil det være Åpen gård på Brår Bygdetun fra klokka 12.00 – 16.00 begge dager.

Det blir hopping i høyet, mange dyr å se som kalv, gris, geiter, kaniner, høner og kalkuner – og ei purke som du kan tippe vekta på.

Du kan kjøre med hest eller ri, og det blir tresking med treskemaskin og hestevandring, maling av korn i bekkekverna. Smia er i bruk, og det blir spinning, tredreiing, og tjærebrenning ved Østre Ramnes Tjærelag.

Det blir salg fra utstillere: Smykker, ullsaker, kaker, honning, kniver, dekorerte glass, tekstilarbeider, og salg fra arrangørene sjøl: Grønnsaker, bakerovnsbrød, rømmegrøt, suppe, vafler, pølser, kaffe og saft.

Arrangørene er Ramnes Bygdekvinnelag, Ramnes Bondelag og Ramnes Historielag.

– Kom gjerne på sykkel og bli med i loddtrekning med gevinster – begge
dager. Det er gratis adgang, informerer arrangørene.

4H står for en natursti, og Bygdeungdomslaget kommer med en gravemaskin. Det er også en utstilling av gamle redskaper og det er gamle traktorer og veteranbiler.

ReAvisa_Re_motorklubb_007

VETERANBILLØP: Med start og mål på Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

Og skulle du ikke få nok av veteranbiler, går Re-løpet i regi av Re Motorklubb lørdag 27. august – med start og mål på Revetal ungdomsskole.

Starten går klokka 10.00, og det blir en trivelig runde på landlige veier med innlagte poster
underveis, forteller Hans-Petter Tanggård, leder i Re Motorklubb.

På den tradisjonsrike posten på Hjerpetjønn vel vil det som vanlig bli anledning til og kjøpe seg noe godt å spise. På Revetal vil det være noen salgsboder med litt av hvert, og utstillere av diverse snurrepipperier.

Motorklubben har nå over 150 medlemmer, men har plass til flere – det er bare å ta kontakt eller møte opp til helga, oppfordrer Tanggård.

kamera august 2016 003

KLART FOR MARKED: Både inne og ute på Olgars på Brår blir det marked lørdag 27. august. Foto: Privat.

Samme lørdag er det også Markedsdag på Olgars, i og rundt den røde låven rett på andre sida av veien for Bygdetunet Brår. 

– Gjenbruk og håndverk er noe som står i fokus hos oss på Asvo og vi ønsker en happening rundt temaet, sier daglig leder Glenn Ellefsen.

Rita Nilsen er aktiv med arrangementene «Bruktmarked på Revetal». Asvo stiller plassen på Olgars til disposisjon for marked lørdag 27. august. Butikken vil holde åpent hele dagen og det blir salg av kaffe og pølser.

– Vi har mange påmeldte allerede, men oppfordrer flere til å melde seg på. Dette er en gylden mulighet til å få ryddet litt på loft og i garasjer.

– Og selger du håndlagde produkter i form av mat eller nips og tips er du også hjertelig velkommen.

Forøvrig er Olgars bruktbutikk nå åpen onsdag – lørdag hver uke, informerer Ellefsen.

BEKKEFARE_004.JPG

RIGGES TIL SEINSOMMERPARTY: Det blir musikk og moro i Bekkefare lørdag 27. august. Foto: Stian Ormestad.

På lørdagskvelden er det seinsommerparty i Bekkefare, en kilometers gange opp Kileveien fra Brår.

På scenen står The New Death Cult, Kalandra, Dead Egners og Royal Abuse. De to siste har spilt på Bekkefare musikkfestival før og lagd stor stemning.

Alt dette bare noen skritt unna hverandre i Revetal-området; på Bygdetunet, den røde låven, i Bekkefare, og på ungdomsskolen.

ReAvisa_slottsfjell_025_NETT

DEAD EGNERS: Barne-TV-punk-bandet Dead Egners, med Kjell Håkon Vallumrød, opprinnelig fra Vivestad, spiller i Bekkefare lørdag 27. august. Dette bildet er fra da de spilte på Slottsfjellfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Husk å merke dine insta-bilder fra helga med #ReAvisa og de blir vist her på ReAvisa.no.


 

– ANNONSE –

, ,