– Nå er det alarm på Revetal ungdomsskole

240816_REVETAL_UNGDOMSSKOLE_VAKTMESTER_1

VAKTMESTERSJEF I RE KOMMUNE: Kurt Schjølberg vil gjerne få fram budskapet til folk flest: Nå er det alarm på Revetal ungdomsskole. Det var det ikke da pøbler raserte skolen natt til lørdag sist helg. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Etter at et lynnedslag ødela det eldgamle alarmsystemet, ble det ikke prioritert å reparere eller sette inn nytt før en ny ungdomsskole står ferdig. Etter hærverket sist helg fikk pipa en annen lyd.

Les også: Innbruddstjuver har rasert Revetal ungdomsskole

Les også: – Skole som normalt fra mandag morgen

Les også: Tenåringsgutter sto bak raseringen av Revetal ungdomsskole: – De andrer veldig

200816_REVETAL_UNGDOMSSKOLE_INNE (15)

RASERT: Alt papir på papirlageret var strødd utover store deler av 1. etasje, i ganger, dusj, toalett og basseng. Vannet sto og rant utover gulvene på grunn av tette sluk. Det var bare noe av skadene og rotet på Revetal ungdomsskole sist helg. Foto: Stian Ormestad.

Mange er blitt overraska over manglende alarm på ungdomsskolen. Både brannalarm i forbindelse med brannen på sløyden tidligere i år, og nå innbruddsalarm.

Vaktmestersjef i Re kommune Kurt Shcjølberg forteller til ReAvisa at det nå er alarm over hele bygget. Det er et nytt alarmsystem, siden det gamle ikke lot seg fikse.

– Etter et lynnedslag ble det ikke prioritert å reparere det. Det var et hønngammalt system, der nesten alt måtte byttes av sensorer og elektronikk. Systemet var gått ut for mange år siden, så det er heller ikke lett å få tak i deler.

I prat med ReAvisa gikk rådmann i Re Trond Wifstad god for samme uttrykk som da vi venta på et nytt helsehus. Da gikk det på stumpene løs i de gamle sjukehjemmene, spesielt i Våle.

Den gangen sa rådmannen at det var om å gjøre «å holde skuta flytende fram til nytt helsehus sto klart». Nå gjelder det «å holde skuta flytende fram til ny ungdomsskole står klar».

Nå er det viktig for vaktmestersjefen i kommunen å spre budskapet om at ungdomsskolen ikke står helt usikra. Kanskje var det dumt å la den stå usikra i første omgang også?

– Vi har aldri opplevd noe liknende som det som skjedde i helga. Vi har ikke vært plaga av innbrudd, så dette var litt vel voldsomt, mener Schjølberg.

– Men nå er vi sikra i alle ender og bauer, forsikrer han til ReAvisa.

200816_REVETAL_UNGDOMSSKOLE (5)

POLITIET PÅ STEDET: Politiet undersøkte et større område utover lørdagen, dagen etter pøbler herja hele natta for å ødelegge det meste de kom over inne og ute på Revetal ungdomsskole. Her viser vaktmestersjef Kurt Schjølberg politiet rundt. Foto: Stian Ormestad.

 

Les mer om Revetal ungdomsskole.

,