Fikk slokka kjøkkenbrann etter fire humlestikk

humle_brann_1 (2)

BRANNMANNSKAP I VERNEUTSTYR: Et annerledes oppdrag for brannmannskapene fra Kopstad brannstasjon. Foto: VIB.

HELLANDVEIEN: Brannmannskap rykka ut etter melding om brann i ei kjøkkenvifte, men denne gangen var det ikke komfyrbrann som var årsaken…

Torsdag 14. juli klokka 10:26 rykka mannskapene fra Kopstad brannstasjon ut etter melding om røykutvikling fra en kjøkkenvifte i Hellandveien helt på grensa til Re på Nykirke i Horten.

– Da vi kom fram var det litt røyk fra en ventilator som ikke var brukt på ett år, men den var tilkoblet strøm. Vi åpnet vinduet og startet vår vifte for å ventilere ut røyken. Så begynte vi å demontere kjøkkenvifta og da vi åpnet overskapene på kjøkkenet begynte humlene å suse rundt øra på oss.

En brannkonstabel fikk fire humlestikk, da avbrøyt brannmannskapene og trakk ut for å kle seg opp i fullstendig vernebekledning for røykdykker.

Det gjorde susen og etter kort tid kunne brannkonstabel Håkon Gjersøe bære ut vifta fulgt av misfornøyde humler, forteller brannmester Svein Helge Skjerdal.

Det var ingen brannskader på noe annet inventar. Trolig har det oppstått en kortslutning i de elektriske koblingene i vifta, som igjen førte til røykutvikling.

– Et tips fra oss er å trekke ut støpselet på elektriske produkter som ikke er i bruk, det forebygger brann, informerer Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) på sin Facebook-side.

– Resten av vakta satser vi på å la humla suse, at den forløper sorgløst og uten bekymringer. Men som alltid: vi er beredt, ring 110 ved brann og ulykke. Vi kommer!

humle_brann_2

BRANN I KJØKKENVIFTE: Klokka 10:26 rykka mannskapene fra Kopstad brannstasjon ut etter melding om røykutvikling fra en kjøkkenvifte i Hellandveien. Foto: VIB.


 

– ANNONSE –