Bekkefare musikkfestival 2016 er i gang!

300616_BEKKEFARE_1

LYS SOMMERNATT: Ifølge værmeldingen er fredagen en kopi av torsdagen – med regn på formiddagen og oppholdsvær på ettermiddagen, og ei lys sommernatt med country utover de små timer i Bekkefare. Foto: Stian Ormestad.

BEKKEFARE: Årets Bekkefare musikkfestival ble starta med mørk musikk i ei lys sommernatt. I kveld er det country for alle penga.

Se flere bilder fra Bekkefare musikkfestival her!

Bekkefare musikkfestival 2016 starta torsdag 30. juni med progrock-kveld, fortsetter fredag 1. juli med countrykveld, og avsluttes med partyrock-lørdag 2. juli.

300616_BEKKEFARE_3

KRAST: Torsdagens høydepunkt for mange. Foto: Stian Ormestad.

På åpningsdagen var det kanskje Krast som fenga flest, med Kvikne-søskenparet Eline Stølan som vokalist og Anne Linn Vingelsgaard Schärer på piano.

Siste band ut på progrock-torsdagen var sørlendingene Arkentype, et hardtslående prog-metalband som med tøffe effekter rocka Ramnes gjennom en av de fortsatt lyseste sommernettene.

steff_nevers_pressefoto

STEFF NEVERS: Den store headlineren på årets Bekkefare musikkfestival er Norges største countryartist for tida. Steff Nevers spiller fredag kveld. Foto: Pressemelding.

For sjøl om det så mørkt ut værmessig fra morgen av, ble torsdag-kvelden lys og fin uten ett eneste regndrypp.

Det samme skal skje i dag, med regnvær nå i formiddag, for så å lysne utover fredag ettermiddag.

Ifølge Yr.no sitt værvarsel for Ramnes skal det i skrivende stund bli opphold fra klokka 16.00 fredag og sol og fint vær så å si hele lørdagen.

Uansett – det er ikke noe problem på Bekkefare-området, der det har kommet opp en ny stor saloon med egen bar i anledning countrykvelden. 

Der kan man nyte lokale Hengsrø Smie med tak over hodet. De går på klokka 20.30 fredag kveld.

På plakaten står også Vanity, Tostrup Terrasse og headlineren på årets festival; Steff Nevers, en etablert og populær country artist i hele Europa som har solgt til gull her hjemme i Norge.

Steff Nevers har rukket to Spellemann-nominasjoner, European Artist of the Year-nominasjon av Britiske CMA, og Best Country Music-nominasjon av LDA 2015. I kveld spiller han på Bekkefare musikkfestival i Ramnes.

Slottsfjell (3)

THE LAST 24: Med blant andre Våle-jenta Marthine Huseby Simonsen på vokal og bass. The Last 24 spiller lørdag på Bekkefare. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Lørdag er The Last 24 det lokale innslaget, med Våle-paret Marthine Huseby Simonsen på vokal og Fredrik Bertelsen på gitar.

I ReAvisas sommermagasin fortalte bandet at det er mindre fokus på festivalspilling og mer fokus på å spille inn en ny EP denne sommeren.

Men to lokale festivaler med Bekkefare og Re minifestival rekker de innimellom all studiojobbinga.

The Last 24 går på klokka 22.00 lørdag kveld. Lørdag spiller også Diesel Gorilla, Quarter Wolf og Fixation.

300616_BEKKEFARE_2

NY SALOON: Bekkefare-området har fått en ny stor saloon med egen bar i anledning countrykvelden fredag 1. juli. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra Bekkefare musikkfestival her!