Fikk slokket bilbrann i Hemtunnelen

brann_hemtunnelen

BILBRANN: Hemtunnelen på E18 i Re. Foto: VIB.

HEMTUNNELEN: Det gikk heldigvis bra da en bil begynte å brenne i E18-tunnelen i Re.

Søndag 1. mai klokka 09:11 rykka mannskapene fra stasjon Kopstad ut til melding om bilbrann i nordgående løp i Hemtunnelen på E18.

– Personer på stedet hadde benyttet pulverapparat fra nødskap i tunnelen og slokket brannen i motorrommet før vi kom fram. Det var kun litt spyle jobb for oss, sier vaktlagsleder Einar Andre Hansen på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

Sikkerhetssystemet i tunnelene er slik at i det øyeblikk noen løfter bort et brannslukningsapparat går det et varsel på Veitraffikksentralen. De varsler igjen 110-sentralen og brannvesenet rykker ut.

– På samme stedet man finner slokkemiddeler i tunnelene, er det også nødtelefon. Fordelen ved å benytte denne telefonen er at nødetatene vet umiddelbart eksakt hvor du er. Og ved brann som i dag, blir begge tunnelløp på E18 automatisk stengt fra Veitrafikksentralen.

Det er fordi at ved en større brann i tunnel er rask rømning svært viktig. Rømningsveien er oftest via tverrslag og over i det andre tunnelløpet, informerer brannvesenet.

– I tillegg til å følge med på veien, kan du legge merke til skiltene for sikkerhetsutstyret og rømningsveiene neste gang du kjører på E18 i Vestfold. Det er alltid lurt å være litt forberedt!