Låven med det rare i: – Her skal alt bort!

VIVESTAD: Denne helga skal hele denne låven tømmes – se video over.

Omfanget av hva som er stua inn på låven er helt utrulig:

Møbler, serviser, bestikk, bøker, LP-plater, klær, lamper, instrumenter, forsterkere, gyngehester, garn, smykker, pynteting, markiser, malingspann, julepynt, påskepynt – med mye, mye, mye mer.

Bakgrunnen for låvesalget er kjedelig. Låven ble leid ut som lager, men leietaker gjorde ikke opp for seg, og til slutt ble alt som var lagra der frigitt av namsmannen til eieren av låven.

220416_VIVESTAD_MARKED_LAVE_1

– HELT UTRULIG! Nina Kjærås og de andre i dugnadsgjengen trudde ikke det de så, da de så inn i låven første gang. Omfanget er enorm av alt som er stua inn i løpet av flere år. Foto: Stian Ormestad.

For ett par uker siden tok historien en langt lysere vending: Eieren av låven ga absolutt alt bort til Bygdehuset Sagatun, som inviterer til låvemarked til inntekt til forsamlingslokalet i bygda.

I de to ukene som har gått, har 10 – 12 stykker vært i sving på det meste, med rydding, sortering og organisering av låvemarkedet – på dugnad. Det var nesten ikke til å komme seg fram i låven da de starta på jobben. Nå er det hvert fall så man kan gå rundt og se på alt, plassert rundt på border og i skap – som også er til salgs.

Alt skal bort, rubbel og bit – bortsett fra låven som huser det som må være tidenes største loppemarked i Re.

Salget foregår denne helga, lørdag 23. april og søndag 24. april. Det vil bli skilta fra Sagatun ved Vivestadlinna til låven.

220416_VIVESTAD_MARKED_LAVE_2

DUGNADSGJENGEN: Dagen før låvemarkedet er dette deler av dugnadsgjengen, som tar en velfortjent lunsjpause i den store jobben det har vært å få alt klart til marked. Foto: Stian Ormestad.