Leserinnlegg: Ordføreren vil kjøre over innbyggerne i spørsmålet om kommunesammenslåing

ReAvisa_Halvorsen_1_NETT

RE MDG: Ulf Lund Halvorsen, kommunestyrerepresentant i Re. Foto: Stian Ormestad.

LOKALPOLITIKK I RE: – Forutsetningene er dramatisk endret, sier Hillestad til ReAvisa. Det er jeg enig i. Men det holder ikke som argument når han sier at folket får mulighet til å vise hva de mener ved neste valg, da har toget gått. Da har vi muligens allerede blitt en del av en større kommune og Re er historie, skriver Ulf Lund Halvorsen (MDG) i dette leserinnlegget.

Trenger Re en ny runde på kommunesammenslåing?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Jeg kunne ikke være mer uenig med Thorvald Hillestad enn det jeg er nå. For meg blir det å kjøre over innbyggerne i dette viktige spørsmålet. Vi spurte innbyggerne om sammenslåing for et halvt år siden og fikk nei.

MDG vil igjen la innbyggerne si sin mening før bestemmelsen fattes i kommunestyret 14. juni.

På kommunestyremøte 30. mars skal vi ikke bestemme om Re kommune skal slå seg sammen med andre eller ikke. Vi skal derimot bestemme veien frem til en slik beslutning. Sist vi hadde en sak om veien frem mot en beslutning oppe var vedtaket om folkeavstemning enstemmig i kommunestyret.

Det var viktig å høre hva den enkelte innbygger måtte mene om saken. Det er tydeligvis ikke like viktig for ordføreren lenger.

Forutsetningene er dramatisk endret, sier Hillestad til ReAvisa. Det er jeg enig i. Men det holder ikke som argument når han sier at folket får mulighet til å vise hva de mener ved neste valg, da har toget gått.

Da har vi muligens allerede blitt en del av en større kommune og Re er historie. For meg setter Hillestad innbyggerens evne til et kompetent svar i tvil. Jeg tror aldri det er en lur løsning.

I motsetning til Hillestad mener MDG i Re at det er viktig med råd. Et levende lokaldemokrati er der innbyggerne har reel innflytelse over de beslutninger som angår dem.

Ulf Lund Halvorsen, gruppeleder for MDG i Re


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.