– Dette er et lag for framtida!

130316_RE_FK_J16-1.JPG

LAGBILDE: Fin gjeng – med lang historie, forteller trener Re FK J16-trener Kjetil Edvardsen. Her er alle jentene samlet for lagbilde under Meny Arena Cup søndag 13. mars 2016. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSEN: Re FKs J16-lag har allerede en lang historie, som går tilbake til den spede start på Hauk IF for åtte år siden. Stein på stein, på tvers av klubbene i kommunen, blir grunnlaget lagt for framtidas damefotball i Re.

Se flere bilder fra Meny Arena Cup 2016 her.

I Undrumsdal starta Hauk IF opp et jentelag i 2008, som for to år siden ble slått sammen med Ramnes IF. Nå er navnet Re FK, men både Hauk-trener Kjetil Edvardsen og jentene fra den spede start for åtte år siden er med fortsatt – og mange flere er kommet til.

I fjor var jentene blant Vestfolds beste og kjempa i toppen hele tida – og tok flere seiere i cuper rundt omkring.

Det gikk ikke like bra i Meny Arena Cup på hjemmebane søndag 13. mars 2016:

– Vi har tapt alle kampene våre, men bare såvidt. Vi har spilt bra! For eksempel er Teie Vestfolds beste J16-lag, og de slo oss bare 1-0. Det er ikke så verst, sier en fornøyd gjeng til ReAvisa.

130316_RE_FK_J16-12.JPG

JUBLER FOR SCORING: Hedda Langved Edvardsen (13) har akkurat scora, med god hjelp fra Helena Mohammad (13). Foto: Stian Ormestad.

Laget består av tre 16-åringer, ett par 15-åringer, og resten er 13 år gamle – og ei av jentene er 12 år gammel, men stiller på J16-laget for at de skal bli mange nok til 11-erfotball.

– Vi kunne stilt et kjempegodt 7-erlag i J13-klassen, men jentene vil heller spille 11-er og vi tar det som god trening. Dette er en positiv og fin gjeng, som alltid stiller opp på trening og kamp, forteller trener Kjetil Edvardsen.

– I første omgang skal vi ha det sosialt og morsomt, så kommer resultatene garantert etter hvert tilbake igjen. Dette laget har framtida foran seg, med så mange unge spillere. 

130316_RE_FK_J16-4.JPG

GIR ALT: Martina Hernandez Bettum (13) kjemper om ballen foran mål. Foto: Stian Ormestad.

For hver gang laget er blitt slått sammen, har det kommet noen nye spillere til – så også nå som laget heter Re FK. Tre – fire nye er med på laget i år, og alle fikk prøve seg på banen i helgas cup på hjemmebane.

– Det er viktigere at alle får prøvd seg, enn at vi topper laget. Dette er bare for moro skyld, men vi ser jo at mange av våre glimter til der ute på grassmatta, skryter treneren.

Og det var 13-åringene som utmerket seg i cupens siste kamp, der Hedda Langved Edvardsen (13) scora Re FKs eneste mål. Helena Mohammad (13) var med på løpet og ga Hedda rom til å skyte. Martina Hernandez Bettum (13) sto for flere fine løp, og ga alt.

130316_RE_FK_J16-7.JPG

REDNING: Re FK J16 er et ungt lag med framtida foran seg. Foto: Stian Ormestad.

Den allerede lange historien til Re FKs J16-lag viser hvor viktig det er å bygge stein på stein, fra tidlig alder – med et godt samarbeid klubbene i mellom i Re.

Jentene forteller til ReAvisa at det er moro å kjenne hverandre godt, etter så mange år sammen – både sportslig på banen, men ikke minst sosialt utenfor fotballbanen.

Se flere bilder fra dagens Meny Arena Cup i Bergsåsen: