Til helga går teppet opp for nyttårskonsert i Re

070116_Elverhoy_nyttarskonsert_5

NYTTÅRSKONSERTENE I RE: Mikael Heum Fanøy (16) og Annika Løbig (17) er to av over 20 unge, lokale talenter på Elverhøy-scenen til helga. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Med dette andre året blir Nyttårskonserten på Elverhøy en tradisjon.

Nyttårskonsertene til helga 16 – 17. januar vil vise fram godt over 20 talenter fra Re, fra barneskolene og ungdomsskolen i Re – pluss noen videregående-elever.

Blant dem Annika Løbig (17) og Mikael Heum Fanøy (16). De sang sammen i fjor, og de synger sammen i år igjen. Ungdommene velger å framføre en gammel storband-slager.

– I år skal vi synge «Things» med Dean Martin. Det er en gammel og veldig fin sang, som vi skal synge i en litt mer moderne form.

– Vi er glad i å synge litt gamledagse sanger. Spesielt vi to sammen, forteller Annika.
– Mikael har en spesiell klang i stemmen, det er noe med den stemmen som passer så godt.

070116_Elverhoy_nyttarskonsert_1

MYE SKAL PÅ PLASS: Siste innspurt før nyttårskonsertene gjøres unna denne uka, før det er fullt hus på Elverhøy igjen til helga. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårets nyttårskonsert var det aller første arrangementet på Elverhøy etter redningsaksjonen for å bevare Elverhøy. 330 billetter ble solgt, fordelt på to forestillinger.

Det ga helt nødvendige kroner i kassa. I år blir det også to forestillinger, med åpen nyttårskafe før forestillingen starter.

– Det er flott å bruke Elverhøy og fylle det med lokal kultur, mener Annika og Mikael.

De gleder seg veldig til nyttårskonsert, og lover at det blir bra – sjøl om de ikke får øvd så mye som planlagt.

– Vi øver egentlig ganske mye, men vi ender alltid opp med feil sang. Vi skal liksom bare varme opp, også sporer vi helt av. Vi har det veldig moro!

Truls Gran, til daglig kantor i kirken i Re, er stødig kapellmester, og køntrisangeren fra Svinevoll Roger Bergan kommer også.

Billetter kan kjøpes på Posten på Revetal, eller ved å sende melding til telefon 925 29 782 – se også mer info på Kulturhuset Elverhøys Facebook-side.

Les mer om dugnadsinnsatsen for å redde forsamlingslokalet Elverhøy i ReAvisa, mars 2015.

ReAvisa_Nyttarskonsert_009_NETT

TRADISJON: Dette blir det andre året med nyttårskonsert på Elverhøy, og det blir med det en tradisjon. Dette bildet er fra siste innspurt før fjorårets generalprøve. Foto: Stian Ormestad.