Julesanger og kaffekos på Re helsehus

ReAvisa_Re_Helsehus_konsert_015_NETT

GAVMILD REING: Jens Holtung (87) var sjøl i salen under årets siste musikk-kafe på Re helsehus. Han har gitt fem millioner kroner til gamle Ramnes og nå Re kommune gjennom åra – som nå blir brukt til dette tilbudet, blant mye annet. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Til allsang, vafler og kaffe møtes musikkglade eldre på Re helsehus.

Gamle slagere og kjente og kjære julesanger sto på repertoaret da det ble invitert til musikk-kafe på Re helsehus mandag 7. desember 2015.

KULTURKOORDINATOR OG MUSIKER: Gro Hansen. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra musikk-kafe på Re helsehus

Gro Hansen er engasjert i en halv stilling som musiker og kulturkoordinator på Re helsehus. Det er gjort mulig med midler gitt av Jens Holtung, som sjøl satt blant publikum denne mandagskvelden.

Jens Holtung (87) er opprinnelig fra Fon, men bor i dag i Bergsåsen etter mange år bosatt i Oslo. Der bygde han opp et grossistfirma for apoteker og tjente gode penger.

Den gavmilde reingen har flere ganger gitt millionbeløp til tidligere Ramnes kommune, og nå Re kommune. Første gang i 1990, så i 1995, i 2007 og sist i 2014 – totalt fem millioner kroner.

Pengene står i et fond, der avkastningen er øremerka unge og eldre.

Skaper trivsel på Re helsehus

Den siste gaven som kom i fjor var på to millioner kroner, som skal brukes til kulturelle trivselstiltak på Re helsehus.

Blant annet en musikk-kafe en gang hver måned, korøvelser med et eget visekor på helsehuset. Gro Hansen spiller og synger på de forskjellige avdelingene, og det hentes inn flinke folk utenfra.

– Min jobb er å lage et levende helsehus, forteller hun. Og det har hun fått til.

Mandag hadde kulturkoordinatoren med seg Sidesporet blæse-ensemble, der hun sjøl spiller med. De hadde øvd inn mange kjente og kjære julesanger for anledningen.

Det ble allsang på Deilig er den himmel blå og La oss leve for hverandre, og det ble allsang på julesanger som Glade jul, med mange flere.

Gode hjelpere som alltid stiller opp

– Nå er vi litt slitne i leppene, og det kan dere kanskje høre? Men så lenge den gamle dirigenten min, Rangvald Kjølstad, ikke har skrudd av høreapparatet, duger det vel med ett par sanger til, sier Gro og ler.

Grethe Kihle og Åse Jensehagen steker vafler, koker kaffe og serverer i pausene hver gang det er musikk-kafe på helsehuset.

– Det er utrulig flott at helsehuset har sånne gode hjelpere som stiller trofast opp, forteller Gro og overrekker en blomsterbukett til hver av damene.

Se bilder fra musikk-kafe på Re helsehus

, ,