Høytidelig overrekkelse av Re Helsehus

ReAvisa_Re_Helsehus_4_NETT– 422 millioner kroner – det er innmari mye penger, det. Men vi skjønte jo kjapt at vi aldri i verden kunne drive og klatte på det vi har, og i dag ser vi at det var en klok beslutning. 

– I dag er vi veldig, veldig stolte, taler varaordfører Trude Viola Antonsen ved den høytidelige overrekkelsen av Re Helsehus, fra hovedentreprenør Veidekke AS til Re kommune, fredag 14. november 2014.

– Rådmann lover å passe godt på det, sier varaordføreren på vegne av rådmann Trond Wifstad. Rådmannen spurte seg sjøl det spørsmålet alle idrettsstjerner får etter en stor prestasjon:

– Hva føler du nå? Først og fremst takknemlighet. Det er blitt gjort en fantastisk jobb, fra bånn til topp. Vi er ferdig før planlagt, og vi er under budsjett. Fra mitt ståsted som rådmann er det rett og slett fantastisk!

– Det er bare å skryte av Re kommunestyre som gjorde et framtidsretta vedtak, som vil styrke Revetal som motor i utviklingen av Re kommune videre framover, taler rådmannen.

Representanter fra både hovedentreprenør, underentreprenører, prosjektledelse, kommuneledelse, ansatte, vaktmestere og presse var tilstede under markeringen.

Blant underentreprenørene er det flere lokale: Alt Installasjon i Våle, Gran VVS på Revetal, Ommedal og sønner AS og Østlandske Gulvsparkling. Under seremonien kom Ditt Kontor-biler og parkerte utenfor med utstyr som skal inn i bygget.

– Dette har vært et samarbeid og et samspill uten like – dette prosjektet kan dere skryte uhemma av, det finnes rett og slett ikke liknende i vår region, taler prosjektleder Arne Suren i HR-prosjekt.

– Det har vært en god tone hele veien, det har vært kødd og det har vært mye moro. Likevel har det ikke vært noe tull. Vi leverer on time, vi leverer litt under budsjett – og vi leverer til og med litt før tida. Helt rått!

Suren benytter anledningen til å skryte av underentreprenørene. – At det ble valgt flere lokale firma, var ikke dumt, mener han, – sjøl om det har vært store oppgaver for noen relativt små firma.
– Helt perfekt å samarbeide med!

Tjukke protokoller skulle underskrives, for nå har Re kommune overtatt bygget og det er ditt og mitt og fellesskapets helsehus fra nå av. Det koster oss rett i underkant av 50.000 kroner per hode, fordelt på drøyt 9.000 store og små i Re kommune.

– 422 millioner kroner – det er innmari mye penger, det. Men vi skjønte jo kjapt at vi aldri i verden kunne drive og klatte på det vi har, og i dag ser vi at det var en klok beslutning, taler varaordfører Trude Viola Antonsen.

– Det finnes en del skepsis der ute, men dette blir bra når folk lærer seg å kjenne huset. Både for dem som skal vi her, og ikke minst alle som skal jobbe her, mener hun.

Nå skal de ansatte kurses i det avanserte helsehuset, og befolkningen inviteres inn til omvisning søndag 30. november. Pårørende og beboere skal få bli kjent med huset. I midten av desember er det full drift på Revetal.

,