Revetal-utbygging med en enda større næringsdel enn planlagt

ReAvisa_Torvparken_2_6

SIKTER MOT BYGGESTART I LØPET AV HØSTEN: Svein Olsen forteller på vegne av utbygger Revetal park at byggestart blir i løpet av høsten, avhengig av salget av leiligheter. Hele det utvidede næringsarealet er allerede solgt til Revetal Invest som allerede driver Re-torvet. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Planen var 900 kvadratmeter næring, men det blir nærmere 1.300 – i tillegg til 36 leiligheter.

Torvparken 2-prosjektet skal legge lokk på parkeringsplassen bak bank-bygget og bygge fem etasjer i høyden. ReAvisa skrev for første gang om det sommeren 2013.

Onsdag 2. april klokka 18.00 blir det infomøte om planene på Restauranten. Sjøl om ideen for hva tomta skal brukes til har vært kjent lenge, er planene blitt spikra først i den siste tida.

Politikere og administrasjon i Re kommune har ved flere anledninger uttalt at det er et ønske om fortetting i sentrum – og at man skal bygge i høyden med parkering i kjelleren. Tross det, står det fortsatt fire etasjer i reguleringsplan for dette området av Revetal.

ReAvisa_Torvparken2_3_NETT

SLIK SKAL DET BYGGES ETTER PLANEN: Slik blir Revetal seendes ut, sett fra rundkjøringa ved Rema 1000 og ungdomsskolen. Arkivfoto: Tegninger utlånt fra utbygger.

– Det er noen forandringer i forhold til første infomøtet i fjor sommer, forteller Svein Olsen på vegne av utbygger Revetal park. I tillegg til større næringsareal, vil samtlige leiligheter bli gjennomgående leiligheter, det er invilga dispensasjon for å bygge i fem etasjer, med mer.

Det vil helt sikkert glede mange i jordbrukskommunen Re at dette prosjektet ikke legger beslag på dyrka mark, men gammel asfaltjungel som i mange år har trengt en oppgradering. Dette er den siste delen av det gamle sentrum som blir en del av en ny helhet på Revetal.

– Interessen er stor, har Olsen merka det siste året. Mange har lenge vært veldig spent på hva som skjer med akkurat denne delen av Revetal.

ReAvisa_Torvparken_2_2

HELHET I SENTRUM – BÅDE MED BYGG OG VEI-NETT: Fra parkeringshuset og over til Revetalgata blir det en forbindelse nå øst-vest på Revetal. Prosjektet sørger for en helhet i sentrum og binder Revetal sammen. Foto: Stian Ormestad.

Bank-bygget skal rives og det skal bygges nytt, integrert i nybygget. Bare underetasjen med kjellerlokalene vil stå igjen av det gamle. Reint praktisk løses dette ved at man bygger det nye bygget så å si ferdig før det gamle rives, så de som driver der i dag har mulighet til å drive videre under bygginga og eventuelt flytte inn i nybygget.

Svein Olsen forteller at hele næringsarealet blir kjøpt av Revetal Invest som allerede eier Re-torvet. I etasjene over vil det bli leiligheter, 36 i tallet. Under blir det parkeringskjeller på samme nivå som det er parkeringsplass i dag.

På bakkeplan blir det vei over fra parkeringshuset og til Revetalgata, så å si tvers gjennom lokalene der banken holder til. Torvparken 2 vil bygges sammen med parkeringshuset og det vil bli lagt lokk bort til Torvparken 1 for parkering, gang- og sykkelvei og bilvei.

Sentrum av Revetal blir bundet sammen til en helhet, med et stort kjøpesenter som utvides med nærmere 1.300 kvadratmeter i tillegg til dagens 14.500 kvadratmeter, pluss leiligheter i etasjene over.

Veidekke er valgt som hovedentreprenør – også for dette prosjektet på Revetal. Fra før av har de blant annet stått for parkeringshuset og omsorgsbygget.

Byggestart vil bli i løpet av høsten avhengig av hvor raskt det går med salget av leilighetene. Ferdigstillelse kan bli før jul i 2015.

ReAvisa_Torvparken2_5_NETT

HER SKAL DET BYGGES: Den siste delen av det gamle sentrumet, med dette området bak bank-bygget, skal legges lokk over og bygges fem etasjer i høyden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

,