Re-russen samla inn over 90.000 kroner til kreftsaken

RE-RUSSESTYRET: I tilfeldig rekkefølge – og noen fraværende – Amalie Olsen Gjersøe, Jonas Haug, Lene Hansen, Maiken Hov, Marthine Pettersen, Mathilde Klemmetsby Jensen, Nina Døvle, Thea Sofie Thode og Truls Andersen. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSEN: – Vi får ikke endelig svar på innsamlingen før om ei uke, men hittil så har vi samla inn 90.867 kroner, forteller Amalie Olsen Gjersøe.

annonse

Det var søndag 4. mars at Re-russen tok sin viktigste russeknute: De gikk fra dør til dør og samla inn penger i Krafttak mot kreft.

Fortsatt mulig å gi!

Nesten tre ganger så mange bøssebærere som i fjor hadde meldt seg, og Re-russen hadde oppretta både vipps og en digital innsamling, fortalte mediaansvarlig for Re-russen Amalie Olsen Gjersøe – nyslått Ridder av Re. 

Det ga resultater: Foreløpig opptelling søndag kveld viser over 90.000 på kalkulatoren. Endelig opptelling i løpet av ei ukes tid vil kanskje tippe 100.000?

For det er fortsatt mulig å gi, hvis du ikke møtte på en bøssebærende russ på søndag: Enten på vipps til 421044 eller på nett.

Kort om Krafttak mot kreft:

  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon, starta opp i 2006.
  • Det er blitt samla inn over 260 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft.
  • Krafttak mot kreft foregår de to første ukene i mars hvert år. Da besøker nærmere 25.000 bøssebærere norske husstander.
  • Pengene går til til viktig kreftforskning og til tilbud til de som er berørt av kreft. I 2018 er temaet senskader etter kreftbehandling.
  • En stor andel av bøssebærerne er russ, i tillegg til bygdekvinnelag, frivilligsentraler, andre lag og foreninger og bedrifter. 
  • Kreftforskning har kommet langt siden det i 2006 ble samlet inn 4,5 millioner kroner under Krafttak mot kreft, til i dag hvor vi nærmer oss 50 millioner kroner under aksjonen.

Her kan du gi til Re-russens Krafttak mot kreft!

Les også: Til helga kan du få en Ridder av Re på døra

Les mer om frivillighet i Re.

,